17 mai 2008 er vel blåst:)

Så var 17 mai her, dagen vi hadde venta på så lenge! Skulle det regne? Skulle det snø? Ble det borgertog i år? Spørsmålene var mange…

Mor kom hjem fra studiesamling 16 mai, full av eksamensnerver og lite festfølelse, så svigermor tro til med bunadskjortestryking og fiksing av klær. Mor får ikke på seg bunaden iår av naturlige (?) årsaker, men resten av gjengen skulle ikles de tradisjonelle festklærne.

Da vi våknet om morgenen 17 mai kunne vi lykkelig konstantere at solen var tilstede, og snøen var fraværende. Så deilig!!:) Kaja skulle synge på gudstjenesten kl 10 sammen med Olaug, før barnetoget startet. De var superflinke, husket tekst og sang riktig så bra! De fikk masse skryt etterpå, og vokste nok ikke så rent lite på det;) En god start på dagen, syntes jentene!

Barnetoget skulle gå ca kl 12 fra skolen, og slik ble det. Kaja ble duskebærer for korpset, noe hun syntes passet perfekt, siden hun skulle begynne der til høsten. ( Jøss, skal hun det, tenkte mor…..) Kristoffer fikk en god bestemorhånd å holde i, og mor og far gikk sammen med han under barnehagens fane. Mikki var også med, for anledningen i 17 mai sløyfe.

Mor og Mikki hoppet av toget i byen, mens de andre fortsatte på runden rundt sykehuset. Kristoffer og Kaja holdt begge ut, og trivdes veldig med det å gå i tog, Kristoffer trivdes så godt at han gjerne kunne gått i ett tog til. Det var vi andre ikke heeelt enig i, så vi dro opp til bestefar på losjen for å hvileslitne føtter og få noe godt å bite i.

Etter dette ventet leker på barneskolen, og dit måtte vi jo! De obligatoriske lekene med ringksasting, potetløp og sekkeløp ventet, og ungene storkoste seg. Da de var vel forsynt med dette hadde vi endel tid til overs på programmet. Men familien Almås vet da å finne på noe!;) Vi dro inn til Leirfjord til Lilleoldemor. Hun ble kjempeglad for å se oss, og jammen fikk vi ikke litt kake der og! Etter en stund dro vi hjem for å forberede middagen. Laks er tradisjon på 17 mai, og denne 17 mai var intet unntak:) Nam nam!;)

Trøtte og slitne dro vi hjem og la oss, alle mann alle. Mor og far tok et fotbad før de la seg før solen senket seg. Vi sendte en god tanke ned til sørøst, der de kanskje ikke hatt like fint vær som oss. Men synes vi synd på de? Nei, nå har de fått en smak av EKTE NORDNORSK 17 mai;)))

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: